donderdag 17 februari 2011

Online examens op hoog niveau

Door nauwe samenwerking tussen enkele vooraanstaande organisaties is een uniek concept gerealiseerd voor het online afnemen van de boekhoudexamens van Avondopleidingen SKO. Een perfecte synergie van kennis en kunde over boekhouden enerzijds en de kennis en kunde van online examenprocessen en technische knowhow anderzijds. Het betreft hier de examens Basiskennis Boekhouden BKB en Basiskennis Calculatie BKC van de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens.

Uitgebreide samenwerking leidt tot innovatieve oplossing

De Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens is een onafhankelijk exameninstituut dat per jaar schriftelijk en digitaal ca. 50.000 examens afneemt. Met de innovatie is geen papieren variant meer nodig voor het maken van de boekhoudopdrachten, geen simulaties van het gebruik van de software of nagemaakte software. De kandidaat kan zich focussen op het testen van zijn kennis, direct via AccountView, niet op de kunde om te werken met nagebootste boekhoudprogramma’s.

Volledige aansluiting bij praktijk
Zoals de kandidaat gewend is te werken met de software, thuis, tijdens de opleiding of op kantoor, zo kan hij deze ook tijdens zijn examen gebruiken. Kandidaten kunnen via de online examens hun vertrouwde boekhoudprogramma’s (AccountView) gebruiken voor het beantwoorden van hun examenopdrachten. De kandidaat hoeft zich alleen bezig te houden met het beantwoorden van de examenvragen en niet met handelingen voor het opslaan van zijn opdracht. De online applicatie TeleToets (Andriessen) draagt geheel zorg voor het automatisch koppelen van de gegeven antwoorden aan de juiste vraag. Een zeer gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier van examineren voor de kandidaat.

Betrouwbare online examens als uitgangspunt
In de begin periode werd het voor de Associatie al snel duidelijk dat het technisch bijzonder lastig is om kwalitatief hoogwaardige online boekhoudexamens af te nemen. Micros , Utilize en Andriessen werden verzocht een goede en betrouwbare oplossing aan te bieden. Alle betrokken partijen begrepen dat deze opdracht alleen uitgevoerd kon worden in samenwerking met specialistische collega’s op dit gebied. De samenwerking tussen de genoemde organisaties is dan ook geen toevalstreffer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten